DE FILMS VAN ALLE EDITIES

Het Juryrapport

EERVOLLE VERMELDING

Deze film onderscheid zich van alle andere. De jury heeft enorm veel bewondering voor de gekozen vorm van de maker. De energie in de verschillende verhaallijnen leidde tot een verassend einde. De maker heeft zijn ambacht duidelijk onder de knie en het is zichtbaar hoeveel werk in dit project gestopt is. Deze vorm van filmmaken is dan ook een van de meest arbeid-intensieve. We hopen op meer werk van deze maker, en daarom gaat de aanmoedingsprijs naar………….. Runner’s High van Lars Muller. 

DERDE PRIJS

Het feel-good gehalte van deze film werkt aanstekelijk. De vrolijkheid wordt in de details subtiel vormgegeven. De personages zijn goed uitgewerkt en het verhaal is doordacht afgerond. De maker is er in geslaagd om het maximale in de beperkte tijd uit de film te halen. De soundtrack van deze film wordt effectief ingezet en geeft de film een volwassen karakter. De liefde in de film is invoelbaar en ontroerend. De derde prijs gaat naar ………Beautiful girl van Tamar Aydin.

TWEEDE PRIJS:

De intieme band van de twee hoofdpersonages wordt in sterk acteerwerk en emotionele lagen neergezet. In korte tijd ontwikkelen de personages zich geloofwaardig, waaraan te zien dat de maker vanuit een helder idee te werk is gegaan en dat consequent heeft uitgevoerd. De sterke geluidsmontage en de spaarzame maar effectieve dialogen vielen op. Dit alles heeft geleid tot een overtuigende en rake film. Daarom gaat de tweede prijs naar…….. Nog Even Niet van Kate Hummel. 

EERSTE PRIJS:

Van alle Shoot Your Shot-inzendingen van dit jaar stak deze film er met kop en schouders bovenuit. Hier klopte alles. De krachtige visuele beeldtaal en inhoud sluiten naadloos op elkaar aan. De eigenzinnige stijl van de maker was goed zichtbaar en de film bevat een treffende en hedendaagse thematiek. Het engagement van dit werk overtuigd en zet aan tot nadenken zonder dat het moralistisch wordt. Alle keuzes die in dit project zijn gemaakt zijn goed doordacht. Dat blijkt o.a. uit de sterke casting. Alles bij elkaar opgeteld is de film meer dan geslaagd. De jury geeft unaniem en met veel plezier de eerste prijs van Shoot Your Shot #12 aan ……Volg me van Laura Bakker en Sjors Mans.

 

 

 

Logo Filmschuur Logo Eye Logo Open Studio Logo Europa Cinemas