DE FILMS VAN ALLE EDITIES

JURYRAPPORT #10

Shoot Your Shot #12 - Jury rapport 11 december 2016

Juryleden: Hugo Emmerzael (filmjournalist), Pelle Asselbergs (editor), Monique Ruinen (filmconsulent filmfonds), Sem Anne van Dijk (Filmschuur ambassadeur), Rian Gerritsen (actrice)

Als jury mogen we vooraf aan het Shoot Your Shot #12 evenement al even genieten, als we een brief in de brievenbus krijgen van de Filmschuur. In de enveloppe zit een USB-stickje waarop al jullie filmpjes staan, een digitale schatkist aan creatieve, eigenzinnige en eigenwijze ideeën die we mogen beoordelen. 

Laten we voorop stellen dat we hebben genoten van het kijken naar al jullie films, die zo enorm gevarieerd waren. We zagen associatieve films, bloederige films, serieuze films en zelfs een enkele documentaire en animatie. We zagen mensen die worstelden met het filmmaken, mensen die zich thuis voelen voor en achter de camera, en mensen die op zoek waren naar betekenissen van het leven . Maar bovenal zagen we veel jonge mensen met veel mooie ideeën. We willen jullie allemaal feliciteren met het feit dat jullie al deze ideeën in een film hebben weten te stoppen. Dat is een enorme onderneming. Wij van de jury kunnen het weten. 

Complimenten terzijde willen we een tip geven aan alle makers: let er op wat je echt wil vertellen en probeer dat te vertalen naar je film. Bij veel films hadden we het idee dat de makers te veel wilden, met als resultaat een filmpje dat rare kanten op gaat. Wij sporen iedereen dus aan om daar op te letten, zonder je eigenheid, originaliteit en oorspronkelijke visie te verliezen, want daarvan zijn we juist zo gecharmeerd. 

Dank jullie wel dus, voor jullie input. Wij hebben met veel genot naar jullie werk gekeken en we hopen in de toekomst van jullie allen meer te zien.

Logo Filmschuur Logo Eye Logo Open Studio Logo Europa Cinemas