​Kijk de finalefilms op het grote doek

Tijdens de feestelijke finale van Shoot Your Shoot #15 werden de 15 wilde finalefilms op het grote doek getoond. De afgelopen maanden hebben de deelnemende jongeren zicht laten inspireren door het thema WILD, de workshops van Shady El-Hamus en Manny Nickpour en maakte zij uiteindelijk een spannende, hilarische, mooie of bizarre film van maximaal 5 minuten.

Uit alle inzendingen selecteerde de Filmschuur 15 films voor de finale op zondag 8 december. De geselecteerde finalefilms werden beoordeeld door het publiek voor de publieksprijs en een jury bestaande uit professionals uit de filmwereld jureerde voor de nummers een, twee en drie. Ook kozen ze een film die de aanmoedigingsprijs verdiende. De jury zal dit jaar bestaan uit 6 professionals. 

Thomas Höppener is acteur. Hij deed ooit mee aan de allereerste Shoot Your Shot en won (met zijn groep) de eerste prijs. Tijdens het Nederlands Filmfestival won hij een Gouden kalf voor de beste bijrol voor de film De Libi

Esther Rots is regisseur van onder andere Kan door de huid heen en Restrospekt. Voor haar film Kan door de huid heen won zij een Gouden Kalf voor beste montage. 

Hugo Emmerzael is een bevlogen filmcriticus, -journalist, -programmeur en recensent van de Filmkrant. Hugo houdt regelmatig inleidingen bij verscheidene films in de Filmschuur. 

Emma Westermann is documentaire maakster. Zij maakte documentaires over onder andere de finalisten van de eerste Idols, musical ster Pia Douwes en op dit moment werkt ze aan de documentaire over de Haarlemse animator en Oscar winnaar Gerrit van Dijk.

Jan Verdijk is regisseur. Zijn film Wild won deze oktober de  Méliès d’Or 2019 award, voor de  beste Europese fantastic korte film tijdens Sitges Film Festival in Spanje. 

Naomi Aalders is Film-en Toneelschuur ambassadeur, onze Schuurjongeren. Naomi zit op dit moment op de HKU en studeert Audiovisuele Media. 

De winnende film vertonen we één week lang als voorfilm bij alle films in de Filmschuur. Daarnaast krijg de winnaar een waardebon van Open Studio en een plek in één van de Eye Opener teams.