Wat is Shoot Your Shot #?

Shoot Your Shot is al bijna twintig jaar lang dé kans voor jonge filmmakers om hun talent te ontwikkelen. De Schuur geeft getalenteerde jongeren kennis en inspiratie om een film van minimaal 1 en maximaal 5 minuten te maken rond een wisselend thema. Videoportret of animatie, clip of thriller, alles is welkom zolang het thema maar duidelijk terugkomt. 

Deelname kost € 10,00 per persoon, inclusief een reeks toffe workshops. Studenten van een Filmacademie kunnen we helaas niet toelatem.

De inschrijving van Shoot Your Shot 2023 is nu geopend! De films die geselecteerd worden voor de finale zijn op zondag 1o december te zien op het grote doek in de Schuur tijdens de feestelijke finale. De films worden beoordeeld door een jury bestaande uit professionals uit de filmwereld. Daarnaast kiest het publiek ook haar favoriet voor de publieksprijs. 

De winnende film wordt gedurende één week als voorfilm vertoond in de Schuur. Bovendien krijgt de winnende filmmaker een waardebon voor Open Studio en oneindige inspiratie met drie maanden gratis Cineville.