Wat is Shoot Your Shot #?

Shoot Your Shot # is al bijna twee decennia dé filmcompetitie voor jongeren tussen de 15 en 21 jaar uit Haarlem en omgeving. De Schuur geeft getalenteerde jongeren de kans om hun filmtalenten te tonen. Elk jaar wordt er een nieuw thema gegeven, waarna de jongeren aan de slag gaan om een film te maken van minimaal 1 en maximaal 5 minuten. Een videoportret of animatie, een clip of thriller, alles is welkom, zolang het thema maar in de film duidelijk wordt. Het thema van Shoot Your Shot# 17 is EINDELIJK. 

Deelnemers kunnen naar twee toffe workshops! Op donderdag 14 oktober om 16:00 uur vindt de eerste workshop plaats, de Tips & Tricks workshop van Mees Peijnenburg. Mees Peijnenburg begon als acteur in onder andere Timboekte en Oorlogswinter, maar besloot al snel dat zijn hart bij regisseren ligt. Hij studeerde in 2013 af als filmmaker. In 2020 ging zijn eerste speelfilm Paradise Drifters in première op het Filmfestival van Berlijn. 

De montageworkshop op donderdag 3 november om 16:00 uur wordt gegeven door André Kloer. André komt uit de journalistiek maar besloot al snel dat hij beeldend beter verhalen kon vertellen. Hij werkt al 10 jaar als zzp'er met zijn eigen bedrijf als filmmaker. 

Maandag 22 november moeten alle films binnen zijn! Dan worden de finalefilms geselecteerd en bekendgemaakt. De geselecteerde films worden getoont op het grote doek, tijdens de finale op zondag 12 december. 

De films worden beoordeeld door een jury bestaande uit professionals uit de filmwereld. Daarnaast kiest het publiek ook haar favoriet voor de publieksprijs. 

De winnende film wordt gedurende één week als voorfilm vertoond in de Schuur. 

Deelname kost € 10,00 per persoon (inclusief Tips & Tricks workshop en montageworkshop). Studenten van een Filmacademie kunnen we helaas niet toestaan.