Wat is Shoot Your Shot #?

Shoot Your Shot is al bijna twee decennia dé filmcompetitie voor jongeren tussen de 15 en 21 jaar. De Schuur geeft getalenteerde jongeren de kans om hun filmtalenten te tonen. Elk jaar wordt er een nieuw thema gegeven, waarna de jongeren aan de slag gaan om een film te maken van minimaal 1 en maximaal 5 minuten. Een videoportret of animatie, een clip of thriller, alles is welkom, zolang het thema maar in de film duidelijk wordt. 

Deelnemers krijgen twee hele toffe workshops van professionele filmmakers om ze op weg te helpen in het proces en om inspiratie op te doen .

Donderdag 1 september 2022 start de inschrijving van Shoot Your Shot #18. De films die geselecteerd worden voor de finale zijn op zondag 11 december te zien op het grote doek in de Schuur tijdens de feestelijke finale. De films worden beoordeeld door een jury bestaande uit professionals uit de filmwereld. Daarnaast kiest het publiek ook haar favoriet voor de publieksprijs. 

De winnende film wordt gedurende één week als voorfilm vertoond in de Schuur. 

Deelname kost € 10,00 per persoon (inclusief Tips & Tricks workshop en montageworkshop). Studenten van een Filmacademie kunnen we helaas niet toestaan.