Workshops

Om de deelnemers op weg te helpen bieden we altijd twee toffe workshops aan door professionals uit het werkveld. Workshopgevers van vorige edities zijn onder andere Bram Schouw, Shady El-Hamus en Edson da Conceicao. 

Ook dit jaar kunnen deelnemers eindelijk weer naar twee toffe workshops! 

Op donderdag 14 oktober om 16:00 uur vindt de eerste workshop plaats, de Tips & Tricks workshop van Mees Peijnenburg. Mees Peijnenburg begon als acteur in onder andere Timboekte en Oorlogswinter, maar besloot al snel dat zijn hart bij regisseren ligt. Hij studeerde in 2013 af als filmmaker aan de Nederlandse Filmacademie. In februari 2020 ging zijn eerste speelfilm Paradise Drifters met in de hoofdrol Tamar van Waning, Jonas Smulders en Bilal Wahib in première op het Filmfestival van Berlijn. 

De montageworkshop op woensdag 3 november om 16:00 uur wordt gegeven door André Kloer. André Kloer werkte als videojournalist voor o.a. het Financieel Dagblad. Als regisseur van documentaires legde hij de dromen van mensen vast in het poëtische 'Liever de lucht in', over zijn wijk in multicultureel Amsterdam-West, die op het Nederlands Film Festival in première ging. Zijn documentaire over Palestijnse arbeidsrechten in Israëlische nederzettingen, Seeds of Peace, werd genomineerd voor de Loep Award for Research Journalism. Met Holding Silence won hij in 2019 diverse awards, o.a. op het CinemAsia Filmfestival in Amsterdam. In zijn werk als videograaf en editor van bedrijfsvideo's specialiseert hij zich in persoonlijke verhalen en identiteit.